Člani Džemata Kočevje na popotovanju v Bosni

Pred večerom smo se odpravili v mesto Visoko. Pot smo nadaljevali do Velikega Čajna, kjer smo prespali v študentskemu domu Medrese »Osman ef. Redžović«.
Dobrodošlico nam je osebno izrekel direktor Medrese prof. Džemal Salihspahić, ki nam je tudi razkazal objekte Medrese, in v amfiteatru imel krajše predavanje. Pot smo nadaljevali proti vezirskemu mestu Travnik, kjer smo obiskali Elči Ibrahim-pašino medreso, Plave vode, Travniški grad in šehidsko pokopališče, v katerem so pokopani mnogi bližnji sorodniki naših vernikov v Kočevju z območja Sanskega Mosta in Prijedora.
Po obisku pokopališča in izrečeni molitvi (Fatiha) pred duše šehidov smo nadaljevali pot proti Jajcu, kjer smo obiskali znani slap, ki je v teh dneh v postopku prenavljanja, ter Jajčevski stari grad. Jajce je bilo tudi zadnje mesto, ki smo ga obiskali v Bosni saj smo po zaključenem ogledu Jajca pot nadaljevali nazaj proti Kočevju, kamor smo prispeli zvečer. Hvala Vzvišenemu Bogu potovanje je potekalo v najboljšem redu. Potniki so bili zadovoljni, še posebej, ker je večina Sarajevo obiskalo prvič. Ob koncu so izrazili željo da bi takih potovanj bilo čim več.

Samir Jusić