Mektepki v Lutkovnem gledališču Ljubljana

Namesto mektepskega pouka smo dve urici preživeli na nekoliko drugačen način. Ogled lutkovne predstave ali katera koli druga družabna aktivnost, ki ni vezana za učilnico, je dobrodošla saj pripomore k boljšem spoznavanju učencev, ki obiskujejo mekteb v Ljubljani. Poleg tega pa pripomore tudi k temu, da otroci še z večjim veseljem pridejo v mekteb in dve urici na teden preživijo z nami.

Tokrat smo si ogledali lutkovno predstavo ”Kdo je napravil Vidku srajčico”, pravljico, ki jo je napisal Fran Levstik in jo zelo dobro poznamo, a je z zgodbami tako kakor z mnogimi ljudmi – s starostjo so vse lepše in lepše.

Neko poletje si torej Videk strga svojo edino oblekico. Ker so doma revni, je to velik problem. Žalosten je in napol nagec. Tedaj pa mu pridejo na pomoč živali! Ovčka da volno, pajek stke blago, rak blago razreže, ptiček ga sešije. Videk ima kmalu prekrasno novo srajčko in ves vesel se teče domov pokazat.

Otroci, ki obiskujejo mekteb v Ljubljani lahko v naslednjem mesecu pričakujejo novo aktivnost za katero si upam reči, da bo še bolj zanimiva.

Ela Porić