" Čuvajte stečeno znanje tako da ga zapišete."
Muhammed, s.a.w.s.

Udruženje žena Zemzem

 
Sabor
Članovi Sabora (2014-2018)
Mešihat
Muftija
Sekretar
Članovi
Kontakt
Članstvo
Udruženje žena Zemzem
E-vijesti

Ako želite primati obavijesti, prijavite se na e-vijesti

Upiši e-mail:

Odjava e-vijesti
Pošalji prijavu »
 
Zemzem
BIR
Babajić pogrebne storitve

Žensko združenje Zemzem je prostovoljno, nepridobitno, nevladno in samostojno združenje, ki deluje znotraj Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Združenje je ustanovljeno z namenom organiziranja kulturnih in družabnih prireditev, humanitarnih akcij in izobraževanja. Smo razmeroma mlado društvo. Naš začetek sega v leto 2005. Sprva so to bila samo druženja, od 28. avgusta 2007, pa smo tudi uradno registrirane kot društvo.

Od samega začetka se trudimo biti koristne družbi v kateri živimo, sodelujemo v organizaciji različnih projektov, ki jih organizira Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, z različnimi projekti skušamo ohraniti bošnjaško kulturo in tradicijo, organiziramo izobraževalni tečaj Kur'anskega pisma in različna predavanja s področja vere islama, organizacija izletov po državah bivše Jugoslavije in Evropi, ki si ga privoščimo vsako leto ter organizacija različnih kreativnih delavnic. Do sedaj so članice imele priložnost obiskati Sarajevo, Mostar, Zagreb, Zurich (Švica), skoraj vsa mesta po Sloveniji in v mesecu juliju 2009, Istanbul - Carigrad.

Eden naših najpomembnejših projektov je Festival bosanske hrane. Na Festivalu predstavimo slane in sladke bosanske jedi. Jedi prodajamo, izkupiček pa namenimo v humanitarne namene. Za nami je že nekaj uspešnih Festivalov. Tretji, oz. zadnji, je bil velik korak naprej. Organizirale smo ga v središču Ljubljane. Na Festivalu smo predstavile tudi Ginesovo džezvo, ki je bila ta dan glavna atrakcija v mestu.

V mesecu maju 2009, je Žensko združenje Zemzem organiziralo modno revijo na kateri smo predstavili moderen islamski stil oblačenja sodobne muslimanke. Namen je bil približati hidžab oz. ruto vsem tistim, ki jo premalo poznajo.

Ponosne smo, da sodelujemo v projektu štipendiranja otrok Srebrenice, ki so ostali brez enega ali obeh staršev. Do sedaj sta že dve dekleti uspešno zaključili svoj študij.

V našem društvu deluje humanitarni krožek in krožek ročnih del. V okviru humanitarnega krožka, obiskujemo muslimane v različnih javnih zaprtih ustanovah (bolnišnice, domovi za starejše občane, individualni obiski revnih in bolnih ipd.). Krožek ročnih del pa ustanovljen z namenom ohranjanja in izdelovanja tradicionalnih veznin.

Članice društva so sodelovale na mnogih delavnicah, kjer so predstavile način ustvarjanja tradicionalnih veznin.

Znotraj društva smo že nekajkrat organizirale različne kreativne delavnice na katerih smo izdelovale levhe (kaligrafija) na lesu in steklu ipd.

Društvo šteje več kot sto članic. Letna članarina znaša 36,00 EUR, polletna pa 18,00 EUR.

Družimo se vsak nedeljo z začetkom ob 13 uri v prostorih Islamske skupnosti v Ljubljani, C. Andreja Bitenca 70. Vsako nedeljo za članice pripravimo zanimivo druženje popestreno z različnimi predavanji z različnih področij.

Na spletni strani Islamske skupnosti (www.islamska-skupnost.si) vsak mesec objavimo plan in program aktivnosti ŽZ Zemzem.

Vse tiste, ki želite pametno izkoristiti svoj prosti čas, ste iskreno dobrodošle. Pričakujemo Vas.

Za vse dodatne informacije smo na voljo preko e-mail naslova zemzem@islamska-skupnost.si ali mobilnega telefona: 040 214 366.

 
Galerija
Noč Kur'ana v Ljubljani
14. decembar 2015
Delegacija IZ u Kataru
17. decembar 2013
Anketa
Koje godine je rođen Muhammed, a.s.?
 
Zbiranje sredstev za Džamijo
Statistika
Ukupno: 2264 since 25.10.2011
Ovaj mjesec: 255
Ove sedmice: 40
Danas: 2